torsdag 14. oktober 2010

- vakkert -


4 deilige salater!

1) Kikerter, kidneybønner og aspargesbønner

Like deler av kokte
kikerter
kidneybønner
aspargesbønner
1 neve finhakket bladpersille og koriander


Dressing:
3 ss olivenolje
Sitronsaft
1 fedd hvitløk


Ha ingrediensene til salaten i en bolle. Bland olje, sitron og knust hvitløk, og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten.
Denne salaten kan med hell lages i god tid i forveien.




2) Artisjokker med urter
1 boks hermetiske artisjokker
1 neve hakket bladpersille
Grønn chili, hakket
1 dl olivenolje
Sitron, salt og pepper


Bland alle ingrediensene, og la gjerne salaten stå en liten stund før servering



3) Couscoussalat
3 dl kokt couscous (som anvist på pakken)
2 tomater, finhakket
2 vårløk, finhakket
1 dl kikerter
1 ss sitronskall, raspet (økologisk)
Mynte
Olje
Sitronsaft
Salt


Bland alle ingrediensene, og smak til med salt og sitronsaft til slutt




4) Rissalat


Dette er en real restematrett. Smaker deilig sammen med all grillmat.


2 dl ris
1 paprika, uten skinn (kan kjøpes i butikken, eller grill paprika i ovnen til den er svart og flå den etterpå)
1 ss rødløk, finhakket
Fersk koriander, grovhakket


Dressing:
Olje
Soyasaus
1 ts limesaft
Flytende honning eller sweet chili sauce
Salt og pepper


Hakk paprikaen i terninger, og bland med resten av ingrediensene. Lag dressingen og hell over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar